EHBO Vereniging Bergharen, Hernen en Leur

Regionale EHBO buitenoefening

 

APPELTERN - Een grote gezamenlijk EHBO-oefening als wedstrijd. Zes groepen van ieder acht EHBO'ers streden dinsdagavond 8 mei met elkaar om de eer. Het ging erom welke groep het beste heeft gescoord bij de hulpverleningen aan in totaal meer dan twaalf slachtoffers, verdeeld over zes stations.

De deelnemende organisaties zijn de EHBO-verenigingen 'Ewijk-Winssen', 'Bergharen, Hernen, Leur', 'Noord-Zuid', 'Beuningen-Weurt', leden van het Rode Kruis van de afdelingen Beuningen en Wijchen, de Reddingsbrigade uit Tiel, brandweer locatie Maasbommel, de Regionale Ambulance Voorziening (RAV). De organisatie is in handen van EHBO-EW.

Het doel van de oefening is dat de deelnemers laten zien wat ze kunnen en van elkaar leren. Iedereen dient hetzelfde doel: het verlenen van effectieve, adequate eerste hulp. Het enthousiasme van de deelnemers over hun EHBO-acties delen zij met vrienden, kennissen en familie, zodat ook zij kiezen voor een EHBO-opleiding. De samenwerking tussen de verschillende EHBO-organisaties versterkt het vertrouwen, dat de bevolking van Maas &Waal kan hebben in de beschikbaarheid van bekwame hulpverleners in hun buurt.

Ook voor het publiek was er van alles te zien. Naast een deel van de EHBO-oefening konden zij een eigen spectaculaire oefening van de brandweer en de reddingsbrigade meemaken.

 

 

Volg ons:
Volg ons op Twitter