Reanimeren is te leren.

Blijf niet langer een hulpeloze toeschouwer, maar zorg dat u zelf de vaardigheid van het reanimeren leert en onderhoudt.
Het doel van de cursussen, is om u in staat te stellen om bij iemand die een hartstilstand krijgt de bloedsomloop zo snel mogelijk weer te herstellen, zodat alle functies van het lichaam behouden blijven.
Het is niet te voorkomen dat iemand een hartstilstand krijgt maar de blijvende gevolgen ervan zijn wel te beperken als er zo snel mogelijk gestart wordt met reanimeren.

Wanneer u reanimeert en daarbij ook de AED gebruikt, heeft het slachtoffer een (nog) grotere overlevingskans.
Deze is maar liefst 70% wanneer het slachtoffer binnen zes minuten gedefibrilleerd wordt.

Elke minuut neemt de overlevingskans met 10% af.
Wanneer u een AED-cursus volgt, weet u hoe u een AED moet toepassen.
Er komen steeds meer AED’s in uw omgeving zien.
Bijvoorbeeld op openbare plekken zoals in winkelcentra, op stations, bij gemeentehuizen., maar ook in uw eigen woonomgeving, binnen bedrijven en bij evenementen.
 
EHBO vereniging Bergharen, Hernen & Leur biedt u nu een korte cursus aan.
Deze zal bestaan uit twee lesavonden van twee uur reanimatie met AED bedienen, en aan het einde van de cursus ontvangt u een officieel certificaat.

Kosten voor een basiscursus reanimeren en AED bediennen bedraagt €30,- per persoon en is inclusief lesmateriaal en certificaat.

Ook bestaat de mogelijkheid om deze cursus op lokatie van uw keuze te geven. voor meer informatie hierover stuur een email.

EHBO vereniging Bergharen, Hernen en Leur is een reanimatiepartner en heeft daarmee een convenant met de Hartstichting.